Yodel vermindert uitstoot met 25% ondanks recordgroei

Gerichte investering in wagenpark en technologie helpt onafhankelijke vervoerder groene doelen te bereiken

De Britse onafhankelijke pakketbezorger Yodel heeft zijn CO2-uitstoot met 25% verminderd, ondanks een recordgroei in de afgelopen vijf jaar. De significante reductie kan worden toegeschreven aan Yodel’s investering van £17 miljoen in zijn wagenpark en technologie.

Verbeteringen aan het wagenpark

Als onderdeel van zijn langetermijnverbintenis aan duurzamere leveringen, heeft Yodel een beleid ingevoerd waarbij alle door het bedrijf eigendom zijnde voertuigen drie jaar oud of jonger moeten zijn. Dankzij dit initiatief voldoet elk Yodel voertuig aan de eisen van de Lage Emissiezone (LEZ), Ultra Lage Emissiezone (ULEZ) en Euro 6, en voldoet aan alle Clean Air Zones (CAZ) vereisten.

Optimalisatie van veiligheid en prestaties

Het bedrijf heeft een significante reductie in emissies gerealiseerd door zijn investering in Microlise-technologie voor al zijn trekker-eenheden en aanhangwagens. De innovatieve software monitort factoren zoals snelheid, locatie en verkeersniveaus en rapporteert de data aan Yodel’s state-of-the-art Business Control Tower om real-time beslissingen te nemen over routes en prestaties.

Chauffeurs gebruiken ook Microlise’s Android-gebaseerde DriveTab tabletten om hun prestaties te optimaliseren. Yodel heeft al een verbetering van 7% in brandstofefficiëntie gezien sinds de introductie van de technologie en werkt eraan om hun doel te bereiken om dit jaar meer dan 4 miljoen kilometer te verminderen.

Yodel streeft ernaar om ervoor te zorgen dat elke thuisbezorging bij de eerste poging succesvol is door middel van verbeterde tracking en zijn Inflight-service. Via Yodel Inflight kunnen klanten hun bezorgvoorkeuren wijzigen tot aan het moment van bezorging en wordt de behoefte aan mogelijke herhaalbezoeken verminderd.

Trapkracht

Yodel heeft ook zijn stedelijke fietsbezorgservice uitgebreid, die nu actief is in zeven steden in het VK, waaronder Londen en Oxford, wat de Britse Clean Air Zones ondersteunt. In 2020 bereikte het bedrijf zijn doel om 150k pakketten te bezorgen via trapkracht en heeft het zich ten doel gesteld om in 2021 meer dan 300k pakketten te bezorgen. Yodel heeft samengewerkt met 11 van de 12 grote fietsoperators in het VK en heeft dankzij een samenwerking met Pedivan bijgedragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot met 2,3 ton in Londen.

Mike Hancox, Chief Executive Officer bij Yodel, merkte op: “Ondanks de uitdagingen van het afgelopen jaar zijn we gecommitteerd gebleven aan een positieve bijdrage niet alleen aan onze mensen en gemeenschappen, maar ook aan onze omgeving. Als belangrijke speler in de logistieke sector nemen we onze milieuresponsabiliteit zeer serieus. De proactieve benadering om milieuvriendelijker te worden, is cruciaal in al onze besluitvorming en het is geweldig om te zien dat onze langetermijninvestering onze impact op het milieu daadwerkelijk heeft verminderd. We blijven innoveren en nieuwe manieren uitproberen om onze ecologische voetafdruk te verminderen, en we kijken ernaar uit om onze praktijken verder te verbeteren, groenere diensten aan te bieden en bij te dragen aan het Britse netto nul-emissiedoel voor 2050.”